Закрити
Більше не модно: чорна їжа стрімко втрачає популярність
20 Червня 2018, 13:49 , Переглядів: 595
FacebookTwitterLivejournal
Більше не модно: чорна їжа стрімко втрачає популярність Фото: foodandmood.com.ua Більше не модно: чорна їжа стрімко втрачає популярність

Чорні бургери, чорне морозиво, чорні круасани, чорні млинці, чорні равіолі ... так і пригадується страшилка з дитинства "У чорній-чорній кімнаті, в чорній-чорній скрині лежала чорна-чорна ...."

Але, схоже, і ця історія вже пішла у небуття, так як чорна їжа стрімко втрачає свою привабливість, повідомляє сайт FoodMood.

Ось, наприклад, не так давно в меню лондонського ресторану Coco di Mama з'явився вельми незвичайний пункт - вегетаріанські круасани з активованим вугіллям чорного кольору. За словами працівників закладу, такі ласощі допомагають ефективно очищати організм від токсинів.

Здавалося б, цікаво! Згадайте, з якою цікавістю ми сприйняли їжу чорного кольору - бургери і хот-доги.

А ось лондонці якось відразу не зрозуміли її. Хоча на ціннику до вугільних круасанів і була приписка, що вони «на смак кращі, ніж на вигляд», це не додало випічці шанувальників - користувачі соцмереж порівнювали вугільні круасани з екскрементами, муміями і мертвими тюленями.

В Америці чорна їжа і зовсім в опалі. Дієтологи виявили в цій добавці небезпеку для здоров'я. І зараз всі заклади, які продають чорну їжу, піддаються перевіркам.

Справа в тому, що ще з березня минулого року в США вступив в силу стандарт FDA (орган США, що займається харчовою охороною здоров'я), який забороняє використання активованого вугілля в якості добавки або як харчовий барвник.

А адже саме чорне вугілля - найбільш популярний інгредієнт, щоб надати стравам бажаний чорний колір.

Звичайно, чорного кольору в стравах можна домогтися ще за допомогою чорнила каракатиці, але ними через специфічний смак, підфарбовують, зазвичай, тільки рибні страви.

В інших випадках використовують харчові барвники або активоване вугілля, яке і демонструє своє стрімке перетворення з нейтралізатора токсинів на небезпечний інгредієнт.

Джерело: FoodMood
Видалити Відміна
Забанити Відміна